Liquid Facelift

Natuurlijke, niet operatieve facelift.

Botox en zon

Als je onlangs een botox behandeling hebt ondergaan of overweegt dit te doen, vraag je je misschien af hoe dit samengaat met zonnebaden of een bezoekje aan de zonnebank. Goed nieuws: je bent op de juiste plek beland! In dit artikel duiken we diep in de relatie tussen botox en zonlicht, en geven we je ons deskundige advies over hoe je het beste uit beide werelden haalt zonder compromissen.


Na botox behandeling in de zon

Na een botox behandeling is je huid gevoeliger. De algemene regel is dat directe blootstelling aan de zon na een botox behandeling het beste vermeden kan worden, net als met sporten. Dit komt doordat de UV-stralen van de zon het herstelproces kunnen vertragen en zelfs de resultaten van de behandeling kunnen beïnvloeden. 


Onder de zonnebank na botox behandeling

De vraag of je onder de zonnebank kan na een botox behandeling heeft een vergelijkbaar antwoord dat op zonnebaden na botox lijkt. Hoewel de zonnebank een gecontroleerde manier van bruinen biedt, is het niet aanbevolen direct na je behandeling. De hitte van de zonnebank kan leiden tot een verhoogde bloedcirculatie, wat op zijn beurt kan zorgen voor een verminderde effectiviteit van de botox en toegenomen zwelling of roodheid. 


Onder de zonnebank voor botox behandeling

Maar hoe zit het met een zonnebanksessie vóór je botox behandeling? Ondanks dat er minder risico's aan verbonden zijn, is het toch handig om 24 uur voor je behandeling niet in de zonnebank te zijn geweest. Overmatige blootstelling aan UV-stralen kan de huid uitdrogen en beschadigen, wat de effectiviteit van de botox kan beïnvloeden. Bovendien kan een recente zonnebanksessie de gevoeligheid van je huid verhogen, wat het comfort tijdens de behandeling kan verminderen.


Ons advies

Wat is ons advies? We adviseren voorafgaand aan de botox behandeling 24 uur niet onder de zonnebank of langdurig in direct zonlicht te zijn geweest. Ditzelfde geldt voor de 24 uur na je botox behandeling. Dit zorgt voor een optimaal resultaat. Daarnaast is het ook goed om na die 24 uur op te letten met eventuele blauwe plekjes als je in de zon gaat zitten. Deze kunnen namelijk langdurig verkleuren door de blootstelling aan de zon. Tot slot, smeer je altijd goed in voordat je in de zon gaat zitten met botox!


Afspraak maken

Wil jij graag een botox behandeling wanneer het jou uitkomt? Plan vandaag nog gemakkelijk je afspraak in en we helpen je graag verder!

Verder lezen

door Alex Hendriks 16 apr., 2024
Botox zones
door Alex Hendriks 04 apr., 2024
Verschil ombré en powder brows
Share by: