Liquid Facelift

Natuurlijke, niet operatieve facelift.

Blauwe plekken na fillers of botox.

Wanneer je kiest voor een esthetische behandeling zoals fillers of botox, is het doel altijd om je natuurlijke schoonheid te versterken. Echter, een veelvoorkomende bijwerking die kan optreden zijn blauwe plekken. Dit artikel duikt diep in de wereld van esthetische behandelingen om te begrijpen hoe blauwe plekken ontstaan, hoe lang ze duren, en wat je kunt doen om ze te verminderen of zelfs te voorkomen.


Hoe ontstaat een blauwe plek na fillers of botox?

Blauwe plekken na fillers of botox ontstaan wanneer de naald tijdens de injectie kleine bloedvaten onder de huid raakt. Dit kan leiden tot een uitstorting van bloed in het omliggende weefsel, wat resulteert in een zichtbare blauwe of paarse verkleuring. Factoren zoals de injectietechniek, het type filler of botox, de gevoeligheid van de huid en het gebruik van bepaalde medicijnen of supplementen die bloedverdunnend werken, kunnen allemaal de kans op het ontstaan van blauwe plekken vergroten.


Hoe lang blijft een blauwe plek na fillers of botox?

De duur van blauwe plekken na fillers of botox kan variëren afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van de blauwe plek, de locatie, en je eigen genezingsproces. Over het algemeen beginnen blauwe plekken te vervagen binnen een paar dagen en zijn ze meestal volledig verdwenen binnen twee weken. Het is belangrijk om geduld te hebben en je lichaam de tijd te geven om te herstellen.


Geen last van blauwe plekken, maar harde bultjes? Bekijk onze gids over
harde bultjes na fillers.


Wat kun je doen om de blauwe plekken te verminderen?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om de zichtbaarheid van blauwe plekken te verminderen en het genezingsproces te versnellen:

  • Koelen: Direct na de behandeling kan het aanbrengen van iets koels op het behandelde gebied helpen om zwelling te verminderen en bloedvaten te vernauwen, wat kan bijdragen aan minder blauwe plekken. Let op, je moet het niet erop drukken. 
  • Arnica: Veel mensen vinden dat het gebruik van arnica, een natuurlijk supplement bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, kan helpen bij het versnellen van de genezing van blauwe plekken.
  • Vermijd bepaalde supplementen en medicijnen: Voorafgaand aan je behandeling, vermijd het gebruik van bloedverdunnende middelen zoals aspirine, ibuprofen, en bepaalde voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E, tenzij anders geadviseerd door je arts.


Dit kun je doen om blauwe plekken te voorkomen

Preventie is altijd beter dan genezing. Hier zijn enkele tips om de kans op blauwe plekken te minimaliseren:

  • Kies voor een ervaren specialist: Een ervaren arts of specialist kan de kans op blauwe plekken verminderen door precieze injectietechnieken te gebruiken en door gebieden met een hogere dichtheid van bloedvaten te vermijden.
  • Volg voorzorgsmaatregelen: Volg de adviezen van je arts op voor en na de behandeling, zoals het vermijden van alcohol en het nemen van bepaalde supplementen die het risico op blauwe plekken kunnen verhogen.

Wil jij injectables? Bekijk onze botox en fillers behandelpagina!


Afspraak maken

Als je overweegt om fillers of botox te krijgen en je zorgen maakt over blauwe plekken, is het belangrijk om dit te bespreken tijdens je consultatie. Een gekwalificeerde specialist kan je voorzien van gepersonaliseerd advies en technieken om het risico op blauwe plekken te minimaliseren.


Plan nu je
afspraak bij Aura Clinic en ben verzekerd van topkwaliteit en service. 

Verder lezen

door Alex Hendriks 16 apr., 2024
Botox zones
door Alex Hendriks 04 apr., 2024
Verschil ombré en powder brows
Share by: