Liquid Facelift

Natuurlijke, niet operatieve facelift.

Botox, wat is het? Wat doet het? En wat kan ik verwachten?

Wat is botox?


Botox, een veelgehoorde term in de wereld van cosmetische ingrepen, heeft de afgelopen jaren aanzienlijke populariteit gewonnen. Maar wist je dat Botox veel meer is dan alleen een rimpelbehandeling? In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Botox is, hoe het werkt, mogelijke bijwerkingen en nog veel meer.


Wist je dat

Botox, afgeleid van het woord 'botuline toxine', is eigenlijk een merknaam voor een neurotoxisch eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Dit eiwit heeft opmerkelijke toepassingen in zowel de medische als cosmetische wereld.


Botuline toxine

Botuline toxine is het actieve bestanddeel in Botoxinjecties. Het werkt door de communicatie tussen zenuwen en spieren te blokkeren, waardoor de spieren ontspannen. Dit is wat Botox zijn karakteristieke verjongende effect geeft.


De werking van botox

Na een Botox-injectie begint de werking binnen enkele dagen tot een week. De spieren die zijn behandeld, ontspannen geleidelijk, wat resulteert in een gladdere en jonger uitziende huid. Toch op zoek naar iets anders? Bekijk ook onze fillers, PRP behandeling en profhilo behandeling!


Te behandelen gebieden

Botox wordt vaak gebruikt om rimpels op het voorhoofd, rond de ogen (kraaienpootjes) en tussen de wenkbrauwen te verminderen. Het kan ook worden toegepast op andere gebieden, zoals de kin en de nek. Meer weten over een specifieke behandeling? Kijk snel verder naar alles wat Aura Clinics op het gebied van botox doet:


Veiligheid botox

Botox wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt toegediend door een gekwalificeerde en ervaren professional. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar het is essentieel om een getrainde specialist te raadplegen voor de behandeling.


Verschil botox en fillers

Hoewel Botox en fillers vaak in dezelfde adem worden genoemd, zijn ze fundamenteel verschillend. Botox ontspant spieren, terwijl fillers volume toevoegen aan specifieke gebieden van het gezicht.


Voor- en nazorg van botox

Voor de behandeling is het belangrijk om alcohol en bloedverdunners te vermijden. Na de behandeling moet je enkele eenvoudige instructies volgen om het beste resultaat te behouden. Meer weten hierover? Lees alles over onze botox behandeling.


Wanneer werkt botox?

De effecten van Botox worden geleidelijk zichtbaar binnen enkele dagen na de behandeling en bereiken hun hoogtepunt na ongeveer twee weken.


Hersteltijd van botox

Er is vrijwel geen hersteltijd na een Botox-behandeling. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten.


Risico’s en bijwerkingen van botox

Bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Ze kunnen onder andere lichte zwelling, blauwe plekken en hoofdpijn omvatten.


Botox tijdens zwangerschap en borstvoeding

Het wordt over het algemeen afgeraden om Botox te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, omdat de veiligheid voor de foetus of baby niet volledig is vastgesteld. Er is op dit moment nog te weinig bekend over de bijwerkingen op de lange termijn. Hierdoor doen we bij Aura Clinics geen behandelingen tijdens de zwangerschap.


Veelgestelde vragen


Wat is het effect van botox?

Het effect van Botox is een ontspanning van de behandelde spieren, wat resulteert in verminderde rimpels en een gladdere huid.


Op welke leeftijd kan je beginnen met botox?

Botox voor esthetische doeleinden mag vanaf 18 jaar toegepast worden. Mensen beginnen meestal tussen de 30 en 40 jaar, maar het hangt af van individuele behoeften en wensen.


Doet een botox behandeling pijn?

De meeste mensen ervaren minimale pijn tijdens de injecties, vergelijkbaar met een lichte prik.


Hoe lang blijft botox zitten?

De resultaten van Botox blijven meestal 3-4 maanden behouden, waarna herhaal behandelingen nodig zijn.


Kan je een botox behandeling krijgen als je een auto-immuunziekte hebt?

Het is belangrijk om je arts te raadplegen als je een auto-immuunziekte hebt voordat je Botox overweegt.


Hoe lang duurt een botox behandeling?

Een typische Botox-behandeling duurt meestal niet langer dan 15 minuten.


Hoe lang mag je niet douchen na een botox behandeling?

Je kunt meestal dezelfde dag nog douchen na een Botox-behandeling, maar vermijd intense hitte, zoals sauna's en hete baden, gedurende enkele dagen.


Afspraak maken

Ben je geïnteresseerd in botox of heb je nog specifieke vragen die je graag wilt stellen? Plan dan gelijk een afspraak in wanneer het jou uitkomt of neem contact met ons op!


Verder lezen

door Alex Hendriks 16 apr., 2024
Botox zones
door Alex Hendriks 04 apr., 2024
Verschil ombré en powder brows
Share by: